VŠE CO POTŘEBUJETE VĚDĚT K TOMU,

JAK ÚSPĚŠNĚ ZHUBNOUT

výživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovicevýživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovicevýživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovicevýživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovicevýživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovicevýživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovice

CHCI ODEBÍRAT NOVINKY A TIPY O VÝŽIVĚ A HUBNUTÍ

mailbox;Zadejte Váš e-mail;;8;128
výživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovice
Souhlasím s obchodnímipodmínkami Žij-zdravě.cz
Odebírat »

VÁNOČNÍ RECEPTY
Vánoce se nezadržitelně blíží a nás opět čeká každoroční předvánoční shon. Opět Vás napadají myšlenky, zda letos péct cukroví nebo nepéct? Poté bude zase několik kilo nahoře během několika dní a pak to budete, zase dlouho shazovat. Proto jsme pro Vás připravili několik velmi zajímavých receptů, jak na vánoční lákadla vyzrát.

Připravte si letos vánoční cukroví z kvalitních surovin. S každým kouskem do těla dostanete nějaké vitamíny, minerální látky, spolu s plnohodnotnou vlákninou. Nemusíte mít strach z prázdných kalorií z bílé mouky a rafinovaného cukru. Nahraďte je hodnotnějšími surovinami a získejte tím kvalitnější svačinky. Nebojte se nandat si pár kousků na talířek a s chutí si na nich bez výčitek pochutnat.

Avšak i v předvánoční čas ovšem platí stejné primární zásady racionální výživy: příjem energie nesmí přesahovat výdej!!! Jakmile se tato nejdůležitější zásada poruší, je zcela jedno, zda bylo cukroví z celozrnné mouky či vymleté bílé. Proto pokud ještě nevíte, kolik je právě Váš vyvážený energetický příjem, kolik energie musíte spálit, abyste na váze nepřibývali, neváhejte se na nás obrátit. Velice rádi pomůže i Vám k sestavení vyváženého jídelníčku, optimálního cvičebního plánu či Vás provedeme celým redukčním programem. Těšíme se na Vás!

A zde jsou slibované recepty:

POHANKOVÉ OŘÍŠKOVÉ ROHLÍČKY
250g pohankové mouky, 210g másla, 70g třtinového cukru, 1 Bio vanilkový cukr, 100g mletých lískových oříšků, třtinový a vanilkový cukr na obalení
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které necháme odležet několik hodin (přes noc). Z těsta vytvoříme válečky o průměru cca 3 cm, ze kterých odkrajujeme 1 cm pásky a z nich formujeme rohlíčky. Rohlíčky pečeme na 180°C 15-20 min. Ještě teplé obalujeme rohlíčky v cukru. Po 3 dnech jsou rohlíčky vláčné a rozplývají se na jazyku.

TRADIČNÍ SLEPOVANÉ CUKROVÍ
Těsto: 140g celozrnné pšeničné mouky, 140g třtinového cukru, 100g másla, 1 vejce, 140g mletých vlašských oříšků, 2 polévkové lžíce kakaa.
Náplň: 150g másla, 70g strouhaného kokosu, 4 polévkové lžíce třtinového cukru
Všechny ingredience na těsto (kromě kakaa) smícháme dohromady a nejméně 5 minut zpracováváme na kompaktní těsto. Pak rozdělíme na dva stejné díly a do jednoho z nich ještě zapracujeme kakao. Necháme alespoň 3 hodiny odpočívat (lépe nechat přes noc). Mezi tím si připravíme náplň smícháním másla, cukru a kokosu. Poté na pomoučněném válu vyválíme placku asi 3 mm vysokou, do které vykrajujeme kolečka. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 5-10 min, dokud nezačnou kolečka na povrchu zlátnout. Po upečení necháme sušenky vychladnout a poté světlá a tmavá kolečka slepujeme dohromady kokosovou náplní.

MAROKÁNKY Z OVESNÝCH VLOČEK
65g másla, 150g ovesných vloček, 100g sušených nesířených meruněk, 1 vejce, 50g třtinového cukru, ½ čajové lžičky skořice, špetka mletého hřebíčku, 1 Bio vanilkový cukr, špetka soli, 1 čajová lžička strouhané citronové kůry z chemicky neošetřovaného citronu.
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm za stálého míchání upražíme vločky do světle žluta. Na velkém talíři je necháme vychladnout. Meruňky nakrájíme ostrým nožem na malé kousky. Vejce s cukrem, skořicí, mletým hřebíčkem, vanilkovým cukrem a solí ušleháme ponorným mixérem do pěny. Přidáme ovesné vločky, meruňky a citronovou kůru a promícháme. Troubu předehřejeme na 180°C. Plechy vyložíme papírem na pečení. Navlhčenou lžičkou uděláme na plechy kopečky o velikosti vlašského ořechu v odstupu asi 4 cm. Marokánky pečeme v horní polovině trouby 10-15 min do světle hněda. Vyjmeme je z trouby, rozložíme na drátěnou mřížku a necháme vychladnout.

MAROKÁNKY ZE SUŠENÝCH MERUNĚK
200g nakrájených sušených meruněk, 150g nasekaných mandlí nebo vlašských ořechů, 2 polévkové lžíce loupaných slunečnicových semínek, 1 polévkové lžíce mletého máku, 2 polévkové lžíce rýžových vloček, 2 polévkové lžíce sezamových semínek, na špičku nože skořice a mletého hřebíčku, 3 polévkové lžíce vody, 80g medu, 250 ml mléka, 60g másla, 40g dětské krupice
Mléko, máslo, med a krupici uvedeme do varu, přidáme meruňky, mandle nebo ořechy, koření, semínka, vločky a vodu. Povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Plech vyložíme pečícím papírem. Na plech nanášíme lžící hrudky a z nich tvarujeme menší placičky, které pečeme zhruba 15 min při 170°C. Po upečení sejmeme a necháme vychladnout na rovném podkladě, aby se nekroutily. Po vychladnutí spodní stranu natíráme rozpuštěnou hořkou čokoládou.

MEDOVÉ ŠKEBLIČKY
Těsto: 280g celozrnné špaldové mouky, 150g másla, 150g medu, 100g mletých vlašských ořechů, 3 žloutky, 1 Bio vanilkový cukr, šťáva z ½ citronu, ¼ polévkové lžíce sody.
Náplň: bílek z 2 vajec, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 200g mletých vlašských ořechů
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a nejméně 5 minut rukama zpracováváme na kompaktní těsto. Těsto necháme alespoň 3 hod odpočinout (lépe přes noc) Mezitím si připravíme náplň. Vaječný bílek vyšleháme s moučkovým cukrem do tuhého sněhu a poté smícháme s jemně namletými vlašskými ořechy. Poté na pomoučněném válu vyválíme placku asi 3 mm vysokou, do které vykrajujeme kolečka. Doprostřed kolečka umísťujeme lžičkou kupičky náplně, velké asi jako věší lískový oříšek. Poté kolečka překládáme na půl tak, že vznikají malé škebličky. Po okrajích těsto prsty lehce přitlačíme, aby při pečení náplň nevytékala ven. Škebličky pečeme v troubě na 180°C asi 15 min, dokud nezačnou na povrchu zlátnout.

MEDOVÉ PERNÍČKY Z ŽITNÉ MOUKY
400g žitné celozrnné mouky, 2 vejce, 2 polévkové lžíce medu, 200g třtinového cukru, citronová kůra z chemicky neošetřovaného citronu, 200g másla, 1 perníkový prášek do pečiva, 1 polévkové lžíce kakaa, 2 polévkové lžíce koření do perníku
Vše smícháme a alespoň 5 min vypracováváme na pomoučněném válu hladké těsto. Poté těsto necháme minimálně 3 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme do 0,5 cm tloušťky a z něj vykrajujeme vánoční motivy, které klademe na pečící papír. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C po dobu asi 15 min, dokud perníčky nezačnou na povrchu zlátnout.

Za společnost Žij-zdravě.cz, s.r.o.

Mgr. Daniela Šupková
výživový poradce | osobní trenér
Vložit příspěvek do diskuze
textbox;Vaše jméno;;2;32;1
textarea;Váš příspěvek;;0;1024;1
Vložit příspěvek »
výživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovice Chci zhubnout
výživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovice Ceník
výživové poradenství,hubnutí,jak zhubnout,jak rychle zhubnout,dieta,zdravé hubnutí,trvalé hubnutí,lymfodrenáže Ballancer,České Budějovice Kontakt